Wątróbka z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    50 dag
  • jabłka

    2 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • ocet winny

    3 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbki umyć, pokroić na kawałki, skropić octem winnym. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Do cebuli włożyć wątróbki i poddusić parę minut. Następnie dodać pokrojone na kawałki jabłka i udusić do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 09.04.2013 09:11
smaczna :-)
cooleczka 16.08.2012 20:20
wyborna
Wafelek2601 03.06.2011 02:48
musi nieźle smakować
Monika193 21.05.2011 22:21
pyszna
bernadetta2 30.03.2011 09:50
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat