Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z grzybami leśnymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 400 g
olej
mąka
sól
pieprz
grzyby leśne 2 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z grzybami leśnymi

Kroki postępowania

1
Grzyby dokładnie oczyszczam i kroję w kostkę lub po prostu w mniejsze kawałki. Ja swoje grzyby wykorzystałam dopiero dwa dni po tym jak je nazbierałam, dlatego aby pozostały w miarę soczyste i dobre podgotowałam je trochę. Następnie odcedziłam z wody i przechowywałam w misce.
Krok 1 - Wątróbka z grzybami leśnymi foto
2
Wątróbkę oczyszczam i obtaczam w mące. Na patelni rozgrzewam olej i gdy jest już na prawdę gorący wrzucam ostrożnie kawałki wątróbki. Następnie gdy mięso jest już dość porządnie ścięte dodaję grzybki i delikatnie solę i pieprzę.
Krok 2 - Wątróbka z grzybami leśnymi foto
3
Całość mieszam i podsmażam do momentu aż mięso będzie już całkowicie ścięte i podsmażone.
Krok 3 - Wątróbka z grzybami leśnymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak