Wątróbka z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    70 dag
  • cebula biała

    3 szt
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę dokładnie oczyścić z żyłek, przekroić na pół. Cebulę obrać, pokroić w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić watróbkę i cebulę, wszystko razem ducić ok 5 min. Następnie zdjąć pokrywkę, doprawić watróbkę z cebulą do smaku i smażyć aż będą rumiane. Podawać z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babi17 13.01.2013 16:25
pychotka
Maniek2 22.02.2012 07:50
super
artur7 08.02.2012 09:22
lubię
Wafelek2601 17.01.2012 11:25
bardzo lubię wątróbkę
Motorek 27.09.2011 10:09
smaczna
Grazyna0211 14.08.2011 12:23
wygląda bardzo apetycznie
marchewka 11.05.2011 23:41
pyszności
aacaac 20.04.2011 07:01
pycha
Mariusz10 19.04.2011 23:46
świetna taka wątróbka!
Mati13 25.03.2011 18:34
pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat