Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 70 dag
cebula biała 1 kg
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z cebulką

Kupioną wątróbkę myjemy i oczyszczamy. Cebulkę obieramy z łupinek i kroimy w pół krążki. Na patelnię wlewamy olej i dusimy pokrojoną cebulkę aż się zeszkli. Gdy cebulka jest już zeszkolna przekładamy ją na osobny telerz, miskę jak kto woli. Wlewamy troszkę oleju na tą samą patelnię co dusiła się cebulka i wrzucamy wątróbkę , by się przesmażyła. Do przesmażonej wątróbki wrzucamy uduszoną cebulkę, dodajemy pieprz biały mielony i sól do smaku. Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze przez 5 minut. By smaki się połączyły. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.07.2015 08:50
pyszne jedzonko do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak