Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 600 g
mąka 3 łyżki
olej do smażenia
sól
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

wątróbkę wieprzową umyć i pokroić w niewielkie kawałki ,ale dość cienkie.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim kawałki wątróbki obtoczone w mące..Wątróbkę smażyć z obu stron ,ale nie za długo.W trakcie smażenia przyprawiamy pieprzem.
Na drugiej patelni podsmażyć obraną i pokrojoną w dość grubą kostkę cebulę i do cebuli dosypujemy sól do smaku.
Podajemy wątróbke z cebuką na wierzchu.
Wątróbki juz nie solę..ale jeśli ktoś lubi bardziej słone to solimy tuż przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 03.04.2014 19:15
Wątróbka jest ok ..a jeszcze z cebulka...hm pycha
mysza75 03.04.2014 15:56
uwielbiam taka wątróbkę
Wiesława1 03.04.2014 15:30
Bardzo lubię wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak