Wątróbka z cebulą, pieczarkami i jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka z kurczaka

    60 dg
  • pieczarki

    0,5 kg
  • jabłko

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    3-4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obieram pieczarki i kroję w ćwiartki. Cebulę obieram i kroję w krążki. Roztapiam masło na patelni. Na rozgrzaną patelnie wrzucam cebulę z pieczarkami i smażę do zarumienienia. W międzyczasie płuczę i czyszczę z żyłek wątróbkę. Dorzucam obok cebuli i pieczarek wątróbkę i chwilę podsmażam. Następnie obracam wątróbkę na drugą stronę. Solę i pieprzę do smaku. Obieram i kroję w kostkę jabłko i dorzucam do reszty. Wszystko razem mieszam i duszę 2-3 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edyta14 26.06.2012 11:41
nigdy nie dodawałam jabłka teraz spróbuję pozdrawiam
janek64 06.06.2012 11:01
Ciekawy przepis :)
kupiska 10.05.2012 18:57
apetycznie wygląda z pieczarkami
Robierto 07.05.2012 21:21
Mniam mniam
Pani Alicja 07.05.2012 11:26
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat