Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa z papryką i z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1/2 kg
por 1 szt
papryka 1 szt
pomidory 4 szt
jabłka 2 szt
jajko 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3-4 łyżki
bulion 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa z papryką i z jabłkami

Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, pokroić w plastry, obsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Z papryki i jabłka usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Por pokroić w krążki. Jabłka, pomidory, paprykę i por włożyć do rondla z wątróbką, oprószyć solą i pieprzem. W 1/2 szkl wrzącej wody rozpuścić bulionetę, wlać do wątróbki i dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie zalać roztrzepanym jajkiem i trzymać na małym ogniu aż jajko się zetnie. Podawać z kaszą lub ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.04.2013 19:54
na pewno smaczna robiłam kiedyś podobną :)
olkaaa 25.12.2012 11:50
ciekawa propozycja
Seba 29.11.2012 09:37
super
Seba 29.11.2012 09:37
pycha
IlonaAlbertos 02.10.2012 15:43
Mojemu mężowi na pewno zasmakowałaby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak