Wątróbka wieprzowa z papryką i z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    1/2 kg
  • por

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • pomidory

    4 szt
  • jabłka

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • bulion

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, pokroić w plastry, obsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Z papryki i jabłka usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Por pokroić w krążki. Jabłka, pomidory, paprykę i por włożyć do rondla z wątróbką, oprószyć solą i pieprzem. W 1/2 szkl wrzącej wody rozpuścić bulionetę, wlać do wątróbki i dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie zalać roztrzepanym jajkiem i trzymać na małym ogniu aż jajko się zetnie. Podawać z kaszą lub ryżem ugotowanym na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 16.04.2013 19:54
na pewno smaczna robiłam kiedyś podobną :)
olkaaa 25.12.2012 11:50
ciekawa propozycja
Seba 29.11.2012 09:37
super
Seba 29.11.2012 09:37
pycha
IlonaAlbertos 02.10.2012 15:43
Mojemu mężowi na pewno zasmakowałaby.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat