Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa - kotlety

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1 kg
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa - kotlety

Wątróbkę wieprzową płuczemy i kroimy w plastry. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Każdą rozbitą wątróbkę przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Wątróbkowe kotlety panierujemy w bułce tartej, po czym smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.03.2014 19:20
Jak zwykle, smaczne jedzenie.
Janina 12.03.2014 14:02
Fajny pomysł na wątróbkę;)
fotoviderek 12.03.2014 07:36
Świetnie przygotowana wątróbka :)
Róża1 11.03.2014 11:56
super przepis !!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak