wątróbka wieprzowa- duszona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    70 dkg
  • cebula

    1 szt
  • rosół

    0,5 l
  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - wątróbka wieprzowa- duszona foto
wątrobę kroimy na 1 cm plastry, obtaczamy w mące i wkładamy na rozgrzany tłuszcz
Krok 2 - wątróbka wieprzowa- duszona foto
pieprzymy i rumienimy z każdej strony, dodajemy posiekaną cebulę
Krok 3 - wątróbka wieprzowa- duszona foto
podlewamy rosołem i dusimy około 10-15 minut
Krok 4 - wątróbka wieprzowa- duszona foto
dodajemy trochę śmietany i podajemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena1110 28.12.2011 16:49
super
Krystyna32 28.12.2011 10:26
pycha
kuklik 27.12.2011 18:05
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat