Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 30 dag
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
mleko pół szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa

Kroki postępowania

1
Wątróbkę wieprzową myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Moczymy w mleku około 10 minut.
Krok 1 - Wątróbka wieprzowa foto
2
Następnie oprószamy mąką pszenną. Rozgrzewamy olej na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Smażymy na złoty kolor i odkładamy. Rozgrzewamy ponownie olej i smażymy wątróbkę z obu stron.
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa foto
3
Wraz z cebulą przekładamy do garnka i podlewamy wodą. Całość dusimy 10 minut. Solimy przed samym podaniem, aby nie stwardniała. Smacznego
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 17.11.2012 22:33
bardzo lubię, chociaż rzadko robię
ewelina/bunia 17.11.2012 20:41
tak samo robię
treonina 17.11.2012 20:29
coś co uwielbiam! chociaż uważam że najlepsze jest wątróbka z królika!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak