Wątróbka wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • mleko

    pół szklanki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka wieprzowa foto
Wątróbkę wieprzową myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Moczymy w mleku około 10 minut.
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa foto
Następnie oprószamy mąką pszenną. Rozgrzewamy olej na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Smażymy na złoty kolor i odkładamy. Rozgrzewamy ponownie olej i smażymy wątróbkę z obu stron.
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa foto
Wraz z cebulą przekładamy do garnka i podlewamy wodą. Całość dusimy 10 minut. Solimy przed samym podaniem, aby nie stwardniała. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lemon 17.11.2012 22:33
bardzo lubię, chociaż rzadko robię
ewelina/bunia 17.11.2012 20:41
tak samo robię
treonina 17.11.2012 20:29
coś co uwielbiam! chociaż uważam że najlepsze jest wątróbka z królika!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat