Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie własnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 40 dag
cebula 3 sztuki
bulion warzywny 3/4 szklanki
Musztarda delikatesowa Prymat 1,5 łyżki
korniszony 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie własnym

Wątróbkę oczyścić z błon i flaczków. Obtoczyć w mące.
Cebulę pokroić w kostkę, korniszony również.
Wątróbkę usmażyć wraz z cebulką, dodać korniszony i zalać bulionem.
Dusić około 3 minut na małym ogniu, dodać musztardę i wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę, wymieszać i można podawać - najlepiej z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 22.02.2014 20:18
Świetne danie, bardzo lubię wątróbkę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak