Wątróbka w kwaśnym sosie majerankowym z Małej Kumanii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • papryka

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • tłuszcz

    do smażenia
  • wątróbka wieprzowa

    60 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić w cienkie paski i podsmażyć,dodać paprykę,kiedy wątróbka będzie miękka,przyprószyć ją mąką i majerankiem,dolać sok z cytryny ,poczekać ,aż sos trochę zgęstnieje,przed podaniem posolić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 11.12.2011 15:20
pyszna
LuKaSz4761 22.10.2011 09:14
super przepis na pewno skorzystam pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat