Wątróbka w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    1/2 kg
  • jajka

    5
  • mąka

    5 łyżek
  • sól

  • pieprz

  • szczypta kurkumy

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę nasolić, odstawić do lodówki na chwilę. Jajka wybić do głębokiego naczynia, dodać mąkę, sól i pieprz (po szczypcie soli na jajko, pieprzu w zależności od upodobań) oraz szczyptę kurkumy; dokładnie wymieszać.
Wątróbkę maczać w cieście i wkładać od razu na głęboki gorący tłuszcz. Piec ok 5-8 min przewracając co chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 28.04.2011 08:54
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat