Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka smażona z jabłkiem i cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
cebula 1 duża
mąka do panierki
wątróbka drobiowa 30 dag
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka smażona z jabłkiem i cebulką

Kroki postępowania

1
1. Wątróbki myjemy i osuszamy.
Krok 1 - Wątróbka smażona z jabłkiem i cebulką foto
2
2. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy.
Krok 2 - Wątróbka smażona z jabłkiem i cebulką foto
3
3. Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Dodajemy odrobinkę wody aby szybciej się rozpadało.
Krok 3 - Wątróbka smażona z jabłkiem i cebulką foto
4
4. Wątróbkę panierujemy w mące.
Krok 4 - Wątróbka smażona z jabłkiem i cebulką foto
5
5. I podsmażamy na patelni z obu stron na rumiano (u mnie w domu jada się wątróbki mocno przypieczone, można podsmażyć nieco mniej).
Krok 5 - Wątróbka smażona z jabłkiem i cebulką foto
6
6. Do podsmażonej wątróbki dodajemy jabłko i cebulkę i wszystko razem mieszamy. Całość doprawiamy pieprzem i solą dopiero po przygotowaniu aby wątróbka nie była gumowata.

SMACZNEGO :)
Krok 6 - Wątróbka smażona z jabłkiem i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 18.12.2012 20:21
też lubię z jabłkiem
Anitapaj 12.12.2012 10:07
smaczna wątróbka;)
pajbek 12.12.2012 03:00
Pycha :-)
MAR3STA 11.12.2012 18:41
fajna ta watróbka
Botwinka 11.12.2012 17:38
pyszna wątróbka :)
gosia56 11.12.2012 16:32
napewno smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak