Wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem

Wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wątróba (z kurczaka)

    0,5 kg
  • mleko

    0,5 szklanki
  • cebula

    2 sztuki
  • jabłko

  • mąka do obtaczania

  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem

Wątróbkę oczyszczam i moczę w mleku przez jakieś 15 minut. Cebulkę kroję mniej więcej w pół talarki i zaczynam podsmażać na patelni (najlepiej na oliwie). Jabłko obieram i kroję w male kostki i dorzucam do smażącej się cebuli. Wątrobę odcedzam z mleka, posypuję tymiankiem, obtaczam w mące i wrzucam na drugą patelnię na rozgrzany olej i zaczynam smażyć. Gdy jest już ładnie zarumieniona dodaję do niej cebulką z jabłkiem i chwilę razem podsmażam. Na sam koniec lekko solę i pieprzę. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Beata73 21.08.2012 11:20
ale się cudnie prezentuje!
treonina 14.08.2012 15:23
coś dla mnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat