Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 0,5 kg
mleko 0,5 szklanki
cebula 2 sztuki
jabłko
mąka do obtaczania
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem

Wątróbkę oczyszczam i moczę w mleku przez jakieś 15 minut. Cebulkę kroję mniej więcej w pół talarki i zaczynam podsmażać na patelni (najlepiej na oliwie). Jabłko obieram i kroję w male kostki i dorzucam do smażącej się cebuli. Wątrobę odcedzam z mleka, posypuję tymiankiem, obtaczam w mące i wrzucam na drugą patelnię na rozgrzany olej i zaczynam smażyć. Gdy jest już ładnie zarumieniona dodaję do niej cebulką z jabłkiem i chwilę razem podsmażam. Na sam koniec lekko solę i pieprzę. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 21.08.2012 11:20
ale się cudnie prezentuje!
treonina 14.08.2012 15:23
coś dla mnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak