Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka smażona z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 500 gram
cebula 1-2 sztuki
margaryna do smażenia
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

W tym daniu użyłam wątróbkę wieprzową.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka smażona z cebulą

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki i przekładamy na patelnię. Podsmażamy przez chwilę.
Krok 1 - Wątróbka smażona z cebulą foto
2
W tym czasie wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i dokładnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do grilla, po czym obtaczamy w bułce tarte.
Krok 2 - Wątróbka smażona z cebulą foto
3
Przekładamy na patelnię do cebuli i smażymy do miękkości (można przykryć pokrywką). wątróbkę z cebulą wykładamy na talerz.
Krok 3 - Wątróbka smażona z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.07.2014 09:37
narobiłaś mi apetytu
Joasiek 18.07.2014 08:22
Uwielbiam wątróbke.
fotoviderek 18.07.2014 07:20
Pyszna ta Twoja wątróbka :)
Krzysztof15 17.07.2014 21:10
bardzo lubie
Aannkaa82 17.07.2014 20:12
Z przyprawa do grilla nie próbowałam może być ciakawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak