Wątróbka indycza w białym winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2 szt
  • białe wino

    150 ml.
  • mąka pszenna

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę płuczemy odciskamy obtaczamy w mące pszennej i układamy na patelni podsmażając. Kroimy 2 cebule średniej wielkości na pół księżyce. Dokładamy do wątróbki. Gdy wszystko ładnie się podsmaży całe danie podlewamy białym winem a także doprawiamy solą pieprzem lub przyprawą do potraw. Wszystko prużymy aż wątróbka będzie mięciutka. Mięsko świetnie smakuje z młodymi ziemniaczkami ze świeżym koperkiem.



Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kas2 15.08.2012 21:43
wątróbka w winie? świetny sposób przyrządzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat