Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

wątróbka duszona z jabłkiem, porem i cebulą

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa
1/2 kg
cebula
1 szt
por
1/2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jabłko winne
2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka duszona z jabłkiem, porem i cebulą

Wątróbkę kroimy na niewielkie kawałki i obsmażamy na oleju razem z pokrojoną cebulą. Po chwili dodajemy plasterki pora, smażymy , potem dusimy pod przykryciem. Dodajemy obrane i pokrojone jabłka, pieprz i majeranek, podlewamy nieco wodą i dusimy do miękkości. Na koniec solimy. Podajemy z ziemniakami lub chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.12.2012 10:19
pyszniutka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak