Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka duszona z jabłkiem, porem i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1/2 kg
cebula 1 szt
por 1/2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka duszona z jabłkiem, porem i cebulą

Wątróbkę kroimy na niewielkie kawałki i obsmażamy na oleju razem z pokrojoną cebulą. Po chwili dodajemy plasterki pora, smażymy , potem dusimy pod przykryciem. Dodajemy obrane i pokrojone jabłka, pieprz i majeranek, podlewamy nieco wodą i dusimy do miękkości. Na koniec solimy. Podajemy z ziemniakami lub chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.12.2012 10:19
pyszniutka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak