wątróbka duszona z jabłkiem, porem i cebulą

wątróbka duszona z jabłkiem, porem i cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • jabłko winne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania wątróbka duszona z jabłkiem, porem i cebulą

Wątróbkę kroimy na niewielkie kawałki i obsmażamy na oleju razem z pokrojoną cebulą. Po chwili dodajemy plasterki pora, smażymy , potem dusimy pod przykryciem. Dodajemy obrane i pokrojone jabłka, pieprz i majeranek, podlewamy nieco wodą i dusimy do miękkości. Na koniec solimy. Podajemy z ziemniakami lub chlebem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Wacław 30.12.2012 10:19
pyszniutka !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat