Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona z jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 30 dkg
cebule 2 szt
jabłka 2 szt
por 1/2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyzka
śmietana 3 łyżki
olej do smażenia
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Watróbkę myjemy kroimy na nmiejsze kawałki obsypujemy pieprzem i mąką.
Krok 1 - Wątróbka duszona z jabłkiem foto
2
Cebule kroimy w kostkę.
Krok 2 - Wątróbka duszona z jabłkiem foto
3
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 3 - Wątróbka duszona z jabłkiem foto
4
Napatelni rozgrzewamy olej albo margarynę dodajemy wątróbkę dusimy,dodajemy cebulę jeszcze chwilę dusimy i dodajemy jabłka i por mieszamy dodajemy śmietanę mieszamy.
Majeranek sypiemy na dłoń rozcieramy aby wytworzyły się olejki eteryczne.
Krok 4 - Wątróbka duszona z jabłkiem foto
5
Watróbkę solimy na koncu smażenia przed podaniem.
Krok 5 - Wątróbka duszona z jabłkiem foto
6
Wątróbkę najlepiej podać na ciepło do obiadu.

POLECAM !!!
Krok 6 - Wątróbka duszona z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.01.2014 09:51
lubię taką wątróbkę
Róża1 17.05.2013 10:06
robiłam,jest super!!
Dorota37 03.05.2013 11:44
Bardzo fajne połączenie :-)
mysza75 28.02.2013 17:27
Super połączenie wątróbka od razu inaczej smakuje z jabłuszkiem :-)
gusia1000 16.02.2013 18:53
extra.
gosia56 16.02.2013 10:54
bardzo dziękuję za miłe komentarze.
miszelka 16.02.2013 10:00
pycha :)
fotoviderek 16.02.2013 09:12
Tak podana jest pyszna :)
czekoladka_m 15.02.2013 19:51
bardzo ładnie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak