Wątróbka duszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    30 dag
  • pieczarki

    40 dag
  • wino czerwone wytrawne

    80 ml
  • olej sezamowy

    6 łyżek
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w plasterki , cebulę w piórka. Wątróbkę pokroić na porcje , namoczyć w mleku . Następnie osuszyć. Rozgrzać olej , obsmażyć wątróbkę , dolać wino dodać pieczarki z cebulą. Dusić do miękkości.Doprawić do smaku solą , pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata77 03.06.2011 13:14
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat