Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z młodą marchewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 g
marchewka młoda 1 pęczek
cebula 3 szt
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z młodą marchewką

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy przez 3 minuty pod przykryciem.
Krok 1 - Wątróbka drobiowa z młodą marchewką foto
2
Marchewki skrobiemy z młodziutkiej skórki i dokładnie myjemy, osuszamy.
Następnie dorzucamy do cebuli i całość dusimy pod przykryciem, aż marchewki będą miękkie.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa z młodą marchewką foto
3
Gotowe marchewki z cebulą przekładamy do miseczki.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa z młodą marchewką foto
4
Wątróbki dokładnie obtaczamy w mące.
Krok 4 - Wątróbka drobiowa z młodą marchewką foto
5
Wątróbki smażymy na patelni na której wcześniej smażyliśmy cebulę z marchewkami.
Krok 5 - Wątróbka drobiowa z młodą marchewką foto
6
Gotowe wątróbki przekładamy na talerze i oprószamy solą. Podajemy z ciepłą marchewką z cebulą.
Krok 6 - Wątróbka drobiowa z młodą marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 23.08.2016 17:59
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak