Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z grilla

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Wątróbka z cebulką to klasyczne obiadowe danie, ale czy to połączenie sprawdzi się na grilla! Oczywiście, że tak!

Składniki:

wątróbka 500 g indycza
miód prawdziwy 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
cebula biała
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z grilla

Wątróbka z grilla - to danie może was zaskoczyć, ponieważ podroby rzadko trafiają na ruszt. Co myślicie o tym, żeby to zmienić? Poznajcie przepis na szaszłyk z wątróbki i cebuli.

Watróbkę umyć, osuszyć, w miseczce oblać miodem, oliwą, posypać pieprzem, odstawić na ok. godzinę. Cebulę pokroić na kawałki. Wątróbki nadziewać na patyczki na przemian z cebulą.
Grillować z obu stron - pod koniec grillowania doprawić solą.
Podawać z sosem, dipem lub do obiadu.

Więcej przepisów na grilla znajdziecie TUTAJ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta 13.05.2023 11:21
Jak się posoli wątróbkę przed pieczeniem na grillu to nie stwardnieje w czasie pieczenia?
Doradca Smaku 15.05.2023 09:19
Zgadza się, wątróbkę najlepiej posolić pod koniec smażenia/grillowania, aby nie stała się twarda.
adelajda 02.03.2014 18:46
wygląda smacznie :)
Milka100 02.03.2014 15:30
ale cudna wątróbka
AZgotuj 02.03.2014 15:11
jeszcze nie grillowałam wątróbki ale wygląda pysznie:)
Olga_SK 02.03.2014 14:51
Ciekawy pomysł :)
Marta1986 02.03.2014 13:46
bardzo apetyczna wątróbka
sylwia_sl 02.03.2014 13:43
Wątróbka wygląda idealnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak