Wątróbka drobiowa w duszonej cebulce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    0.5 kg
  • cebula

    2 szt
  • mleko

    500 ml
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • masło klarowane

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę myję i w razie potrzeby kroję na mniejsze części. Myję. Następnie przekładam do miski i zalewam mlekiem. Wkładam do lodówki na całą noc.
Wątróbkę wyciągam z lodówki, następnie do osobnej miski wsypuję mąkę.
Cebulke drobno siekam. Natkę również drobno siekam.
W rozgrzanym garnku wlewam masło klarowane. Nastepnie wrzucam cebulkę. Cebulę doprawiam solą i pieprzem, odstawiam aż cebula będzie rumiana.
Następnie na rozgrzaną patelnię wylewam masło klarowane. Każdy kawałek wątróbki obtaczam w mące i smażę na patelni aż będzie złocista. Następnie dodaję podduszoną cebulkę.
Całość dokładnie mieszam i odstawiam z palnika. Podaję na ciepło.
patunia87
na 2 porcje

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 17.11.2016 07:36
smaczny pomysł na wątróbkę
Łukasz15 14.11.2016 22:42
Lubię taką wątróbkę
Małgorzata92 14.11.2016 15:34
Smaczne danie :)
Motorek 14.11.2016 15:07
uwielbiam wątróbkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat