Wątróbka drobiowa w asyście jabłek i mixu sałat

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    1/2 kilograma
  • mąka

  • sól, pieprz

    do smaku
  • jabłko

    3 sztuki
  • mix sałat

    1/2 opakowania
  • masło

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka drobiowa w asyście jabłek i  mixu sałat foto
Oczyszczamy wątróbkę z błon,myjemy i osuszamy (ewentualnie kroimy na mniejsze kawałki).
Wysypujemy do miseczki mąkę.
Na patelni rozgrzewamy masło.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa w asyście jabłek i  mixu sałat foto
Wcześniej umyte,obrane i pokrojone jabłka podsmażamy na maśle do uzyskania miękkości.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa w asyście jabłek i  mixu sałat foto
Jabłka zdejmujemy z patelni,a obtoczoną w mące wątróbkę umieszczamy na ich miejscu.
Krok 4 - Wątróbka drobiowa w asyście jabłek i  mixu sałat foto
Smażymy do uzyskania miękkości,z jednej i drugiej strony,solimy na końcu (drobiową wątróbkę można posolić wcześniej,ale u mnie siła przyzwyczajenia robi swoje i każdą solę pod koniec)z jednej i drugiej strony.
Pod koniec smażenia dodajemy obsmażone uprzednio jabłka.
Krok 5 - Wątróbka drobiowa w asyście jabłek i  mixu sałat foto
Podajemy z ziemniaczkami i ulubionymi sałatami.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 02.11.2014 10:52
smaczna wątróbka
Ela15 02.10.2014 13:59
pyszne danie
Margo1 05.09.2014 08:47
bardzo lubię wątróbkę
Seba 18.04.2014 16:47
bardzo fajny pomysł
pestka 29.03.2014 08:51
bardzo smaczny obiad
romanrafal 14.02.2014 17:26
pyszne danie
dodi 14.02.2014 09:04
pyszna ta wątróbka
Róża1 02.02.2014 23:41
bardzo smaczne danie:-)
Kasia36 27.11.2013 21:32
Smaczny pomysł na wątróbkę
Malgorzata549 15.10.2013 09:13
bardzo dobra, sama robię podobną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat