Wątróbka

Wątróbka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    300 g
  • cebula

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • ogórek kiszony

    3-4 szt
  • sól i pieprz

  • kurkuma

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wątróbka

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka foto
Cebulę obieramy , siekamy i szklimy na oliwie.
Krok 2 - Wątróbka foto
Marchew obieramy , kroimy w słupki i wrzucamy do cebuli.
Krok 3 - Wątróbka foto
Jabłko obieramy i kroimy w słupki, ogórki kiszone w pół plasterki. Dodajemy do warzyw. Oprószamy solą oraz kurkumą.
Krok 4 - Wątróbka foto
Wątróbkę oczyszczamy , kroimy na kawałki, dodajemy do warzyw.
Krok 5 - Wątróbka foto
Całość dusimy ok 15-20 minut aż wątróbka będzie miękka. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Ewa Wojtaszko 28.06.2017 14:21
też taką lubię:)
IZABELA29 28.06.2017 12:12
Pyszne lubię wątróbkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat