Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 300 g
cebula 2 szt
marchew 1 szt
jabłko 1 szt
ogórek kiszony 3-4 szt
sól i pieprz
kurkuma

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy , siekamy i szklimy na oliwie.
Krok 1 - Wątróbka foto
2
Marchew obieramy , kroimy w słupki i wrzucamy do cebuli.
Krok 2 - Wątróbka foto
3
Jabłko obieramy i kroimy w słupki, ogórki kiszone w pół plasterki. Dodajemy do warzyw. Oprószamy solą oraz kurkumą.
Krok 3 - Wątróbka foto
4
Wątróbkę oczyszczamy , kroimy na kawałki, dodajemy do warzyw.
Krok 4 - Wątróbka foto
5
Całość dusimy ok 15-20 minut aż wątróbka będzie miękka. Doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Wątróbka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 28.06.2017 14:21
też taką lubię:)
IZABELA29 28.06.2017 12:12
Pyszne lubię wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak