Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
cebula 4 szt
ziemniaki 1500 g
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka

Kroki postępowania

1
Obieram cebulę i kroję w piórka. W tym samym czasie gotuję ziemniaki w osolonej wodzie.
Krok 1 - Wątróbka foto
2
Cebulę razem z umytą i oczyszczoną wątróbką smażę na oleju z dodatkiem pieprzu i czosnku granulowanego. Gdy wątróbka będzie miękka solę ją do smaku.
Krok 2 - Wątróbka foto
3
Ugotowane ziemniaki odcedzam i podaję z przygotowaną wątróbką.
Krok 3 - Wątróbka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 28.05.2013 21:25
uwielbiam takie danie
kate.500 09.05.2013 07:39
smaczna watrobka
okrysia 08.05.2013 16:10
Smaczne to!
Granita 29.04.2013 14:51
pyszne źródło sporej dawki żelaza
Margo1 26.04.2013 13:55
pyszności , lubię
Bernadeta1 26.04.2013 01:08
smaczny obiadek
Rybciia 23.04.2013 12:06
smaczna :-)
jozefinach 22.04.2013 22:29
Wątróbka "chodzi za mną" od miesiąca.
kika100 08.04.2013 10:41
aż ślinka cieknie na taki obiadek
Laila2786 08.04.2013 10:30
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak