Wątroba z soczewicą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    250 gram
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • śmietana

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • soczewica namoczona

    300 gram
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę zalać wodą na 30 minut. Następnie dokładnie wypłukać. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju. Wątrobę podsmażyć na oleju z obu stron. Usmażoną posolić i oprószyć pieprzem. Koncentrant pomidorowy wymieszać ze śmietaną. Przyprawioną wątrobę wyłożyć na patelnię, dodać cebulę i śmietanę z koncentratem. Wymieszać. Dusić na patelni ok. 5 minut pod przykryciem. Podawać z ugotowaną soczewicą. Sosem polewać ugotowaną soczewicę. Posypywać krojoną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 13.01.2015 09:26
ciekawie to wygląda
Bernadeta1 03.01.2015 20:10
ciekawe połączenie smaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat