wątroba wiepszowa w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wiepszowa

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • mąka

  • Kucharek SMAK LATA

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - wątroba wiepszowa w śmietanie foto
Wątrobę umyć oczyścić z błon i pokroić w średnią kostkę. Następnie obtaczamy ją w mące i smażymy
Krok 2 - wątroba wiepszowa w śmietanie foto
cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Dodajemy do wątroby i dusimy do miękkości często mieszając i w jrazie potrzeby podlać wodą.
Krok 3 - wątroba wiepszowa w śmietanie foto
gdy wszystko jest miękkie dodajemy zahartowaną śmietanę i chwilkę gotujemy. Wyłączone doprawiamy do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 26.01.2014 14:44
bardzo fajny pomysł
SmacznaPyza 16.02.2013 18:28
wieprz, wieprzowina, wieprzowa ....
owca441 07.10.2012 14:59
od czasu do czasu lubię ją zjeść
teresa18 31.08.2012 17:38
LUBIĘ JĄ NA WSZELKIE SPOSOBY
ben-ka 24.08.2012 08:57
bardzo dawno nie robiłam watróbki.
misia53 19.08.2012 20:52
takiej wersji nie znam , to nowość
ziutula 19.08.2012 12:15
wątróbkę często jem w różnych wersjach...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat