Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywny gulasz z ciecierzycą i kaszą perłową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa mrożone 1 opqkowanie (marchew, kukurydza,
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól i pieprz
olej kokosowy do smażenia
kasza jęczmienna 2 torebki

Porada

Danie przygotowałam na piątkowy obiad, bardzo mi zasmakował taki gulasz, jest lekki a zarazem sycący. Podałam go z kaszą jęczmienną perłową.

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywny gulasz z ciecierzycą i kaszą perłową

Cebulę kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy łyżkę oleju kokosowego, dodajemy cebulę i chwile smażymy, dodajemy mrożone warzywa. Oczyszczone papryki kroimy w paski i dodajemy do warzyw, chwile razem smażymy. Dodajemy ciecierzycę i koncentrat pomidorowy, podlewamy niewielka ilością wody, dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw, zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Kaszę jęczmienną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, porcję układamy na talerzu, polewamy gulaszem warzywnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 07.01.2017 01:00
Pysznie :)
bertpvd 06.01.2017 20:55
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak