Warzywne spring rollsy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    1 opakowanie
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • rzeżucha

    do smaku
  • ser feta

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, osuszamy i kroimy w wąskie paseczki. Odkładamy. Fetę kroimy w paski lub drobną kostkę

Do miski o szerokim dnie wlewamy wodę.

Zanurzamy w wodzie każdy listek papieru ryżowego i wyjmujemy na drewnianą deskę. Układamy pokrojone paski warzyw i fetę z listkami rzeżuchy, ściśle zwijamy tworząc roladkę.

Przecinamy na pół i przekładamy do miseczki lub talerzyk.

Podajemy z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 03.07.2017 22:06
dziękuję :)
Olga_SK 24.06.2017 17:38
Apetycznie wyglądają takie zawijaski :)
Grazyna0211 24.06.2017 14:08
ładnie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat