Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne sakiewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 15 dag
ryż 1 torebka
papryka marynowana 1 słoiczek
szczypiorek 1 pęczek
parówki 1 sztuka
ser żółty 15 dag
KOTLETY WIEPRZOWE 4 sztuki
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne sakiewki

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażyć na patelni.
Krok 1 - Warzywne sakiewki  foto
2
Torebkę ryżu zagotować w wodzie. Do miski włożyć ryż, pokrojoną drobno parówkę, poszatkowany szczypiorek i papryczkę ze słoika. Dodać także mięso. Przyprawić wg uznania. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Warzywne sakiewki  foto
3
Kotlety rozbić, na każdy wyłożyć trochę farszu, składać w sakiewki
Krok 3 - Warzywne sakiewki  foto
4
Mocować wykałaczkami.
Krok 4 - Warzywne sakiewki  foto
5
Przekładać na brytfannę. Posypać startym serem żółtym. Zapiekać ok. 20-25 minut. Smacznego.
Krok 5 - Warzywne sakiewki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak