Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne puree

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek mrożony 450 gram
brokuł 1 szt
masło 50 gram
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne puree

Uśmiałam się w domu po zakupach przecież nie mam blendera do przetarcia warzyw bo ostatnim wywaliłam nim korki w domu;) To nic! Wyobraźcie sobie że wystarczył odpowiedni tłuczek do ziemniaków (taki z małymi oczkami w części ugniatającej).


Zalałam groszek wrzątkiem i gotowałam 20 min. Dodałam różyczki brokuła i gotowałam kolejne 10 min z dodatkiem połowy masła oraz odrobiny soli. Sprawdziłam czy warzywa są miękkie i odcedziłam je. Przełożyłam odcedzone warzywa do ciepłego jeszcze garnka w którym się gotowały, utłukłam je na miazgę. Dodałam resztę masła, doprawiłam do smaku. Podałam do sztuki mięsa sauté.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 01.02.2013 09:42
super :)
Agnieszka_B 01.02.2013 07:34
Piękny kolor. Zdrowa i smaczna propozycja :)
Granita 01.02.2013 02:45
Soczyste i zdrowe-super pomysł:)Można też tak pięknie "kolorować" dania na inne kolory. P.S.Tłuczek...bezcenny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak