Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne leczo

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cukinia żółta 2 szt
pomidory 30 kg
fasolka szparagowa 20 dag
czosnek 1 ząbek
ketchup łagodny 2-3 łyżki
olej 2 łyżki
papryczka chili 0,5 szt
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne leczo

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek drobno posiekać, paprykę oczyścić z nasion, pokroić w słupki.
Wszystko razem podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Warzywne leczo foto
2
Dodać pokrojoną cukinię i posiekaną papryczkę chili, wymieszać.
Krok 2 - Warzywne leczo foto
3
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić, połączyć z warzywami. Podlać odrobiną wody i gotować do miękkości.
Krok 3 - Warzywne leczo foto
4
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić na kawałki, połączyć z warzywami, dodać ketchup, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Krok 4 - Warzywne leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 23:11
moich rowniez :P
AsiaaK 13.09.2017 23:10
pychotka :) musialo byc meeega w smaku :P
jejkuchnia 31.08.2017 19:25
Jedno z moich ulubionych dań letnich!
bietka 31.08.2017 19:01
bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak