Warzywna z pieczenią

Warzywna z pieczenią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarnych oliwek

    2 łyżki
  • pomidory

    2
  • sałaty masłowej

    kilka listków
  • żółtej papryki

    1 strąk
  • wędzonego boczku

    3 plasterki
  • francuskiej musztardy

    pół słoiczka
  • płynnego miodu

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Listki sałaty umyj i porwij na kawałeczki. Ułóż na półmisku. Pomidory potnij na cząstki. Paprykę rozetnij usuń środek z pestkami, i pokrój w słupki. Oliwki osącz. 2. Przygotowane składniki razem z plastrami pieczeni pokrojonymi w kostkę rozłóż na sałacie. Dopraw solą i pieprzem. Musztardę wymieszaj z miodem i dopraw sosem sojowym. 2. Boczek potnij w paseczki, wysmaż na chrupko na mocno rozgrzanej patelni. Składniki na półmisku posyp boczkiem. Polej sosem i wymieszaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

21.05.2012 20:47
pychotka;)

gusia1000

15.04.2011 00:34
Extra.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat