Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej)

Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt./młoda
  • bakłażan

    1 szt
  • mięso mielone wołowe

    10 dag
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • smalec

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • przyprawy

    2 łyżeczki/maggi
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • wódka

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • kasza

    1 torebka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Imbir mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej) foto
Sposób przygotowania:
Cukinię i bakłażan umyć, pokroić na plasterki, posypać solą i pieprzem i polać olejem.
Krok 2 - Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej) foto
Następnie przysmażyć na mocnym ogniu, często mieszając. Smalec rozgrzać, włożyć mielone mięso, posypać imbirem, ostrą przyprawą, dodać wódkę z cukrem i smażyć około 5 minut.
Krok 3 - Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej) foto
Następnie połączyć z warzywami, zalać bulionem i dusić na wolnym ogniu około 15 minut. Gotowe danie podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 24.09.2014 21:46
Lubię takie jedzonko :-)
IKrakowianka 24.09.2014 21:38
super pomysł
danusia19671 24.09.2014 20:55
Bardzo sycące smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat