Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z patelni

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 opakowanie
ziemniaki 6 sztuk
brokuł 1 sztuka
zielona fasolka szparagowa 4 garście
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
olej do smaku
marchewka 4 sztuki

Porada

W taki sposób możemy przygotować domowe mrożone warzywa na patelnię. Do woreczków śniadaniowych wkładamy warzywa, dokładnie wiążemy i mrozimy.

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z patelni

Warzywa obieramy, a następnie kroimy. Z papryki wycinamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w paseczki , a następnie na pół. Cebulę kroimy w kosteczkę. Ziemniaki w plasterki. Brokuła dzielimy na małe różyczki. Marchewkę kroimy w plasterki. Ja użyłam do marchewki i połowy ziemniaków noża "ozdobnego". Dodajemy kukurydzę, oraz fasolkę i wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem, sola oraz papryką. Ponownie mieszamy i tak przygotowane warzywa dusimy na patelni z odrobina oleju ok 20min. na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.12.2014 11:23
ja również lubię tak przygotowane warzywa
Rogalik 10.09.2014 21:03
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak