Warzywa z patelni

Warzywa z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 szt
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Warzywa z patelni

Kroki postępowania

Krok 1 - Warzywa z patelni foto
Brokuły pokroić w drobne różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie, ważne aby brokuły nie były zbyt rozgotowane. Odcedzić i wrzucić na patelnię.
Krok 2 - Warzywa z patelni foto
Fasolkę z puszki wysypać na sitko i przelać wodą. Wypłukaną fasolkę wsypać do brokułów na patelnię.
Krok 3 - Warzywa z patelni foto
Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w półkrążki i ugotować (na półtwardo) następnie odcedzić i dorzucić na patelnię.
Krok 4 - Warzywa z patelni foto
Warzywa smażyć na patelni około 5-7 minut (z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy) doprawić przyprawą do ziemniaków. Podawać na ciepło.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 14.08.2012 00:52
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat