Warzywa z patelni

Warzywa z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 szt
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Warzywa z patelni

Kroki postępowania

Krok 1 - Warzywa z patelni foto
Brokuły pokroić w drobne różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie, ważne aby brokuły nie były zbyt rozgotowane. Odcedzić i wrzucić na patelnię.
Krok 2 - Warzywa z patelni foto
Fasolkę z puszki wysypać na sitko i przelać wodą. Wypłukaną fasolkę wsypać do brokułów na patelnię.
Krok 3 - Warzywa z patelni foto
Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w półkrążki i ugotować (na półtwardo) następnie odcedzić i dorzucić na patelnię.
Krok 4 - Warzywa z patelni foto
Warzywa smażyć na patelni około 5-7 minut (z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy) doprawić przyprawą do ziemniaków. Podawać na ciepło.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Angelika10 14.08.2012 00:52
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat