Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
fasolka czerwona 1 puszka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z patelni

Kroki postępowania

1
Brokuły pokroić w drobne różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie, ważne aby brokuły nie były zbyt rozgotowane. Odcedzić i wrzucić na patelnię.
Krok 1 - Warzywa z patelni foto
2
Fasolkę z puszki wysypać na sitko i przelać wodą. Wypłukaną fasolkę wsypać do brokułów na patelnię.
Krok 2 - Warzywa z patelni foto
3
Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w półkrążki i ugotować (na półtwardo) następnie odcedzić i dorzucić na patelnię.
Krok 3 - Warzywa z patelni foto
4
Warzywa smażyć na patelni około 5-7 minut (z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy) doprawić przyprawą do ziemniaków. Podawać na ciepło.
Smacznego!
Krok 4 - Warzywa z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 14.08.2012 00:52
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak