Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z indykiem i orzeszkami piniowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzeszki piniowe 3 łyżki
pierś z indyka 25 dag
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt
pomidor 2 szt
bakłażan 1 szt
por 1 szt
sól do smaku
natka pietruszki
olej 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z indykiem i orzeszkami piniowymi

Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę . Cebule siekamy. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy por ,cebule i czosnek. Następnie dodajemy bakłażana-smażymy. Dodajemy pomidora i wszystkie przyprawy . Można podlać odrobina bulionu. Pierś z indyka gotujemy w osolonej wodzie lub gotujemy na parze. Ugotowaną kroimy w kawałki dodajemy na patelni. wszystko razem dusimy kilka minut. Pod koniec dodajemy orzeszki piniowe. Podajemy z ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 05.03.2013 09:52
musi być pyszne
pycia9 05.03.2013 09:30
muszę spróbować
iwa643 05.03.2013 09:30
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak