warzywa w pysznej marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata

  • olej

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    1/2 łyżeczki
  • Musztarda francuska Prymat

    1 czubata łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • chili Prymat

    1 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • miód

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku

warzywa

  • papryka

    1 sztuka
  • pieczarki

    8 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • pietruszka

    1/2 peczka
  • cytryna

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszaj dokładnie składniki na marynatę.
Pieczarki i cebulę obierz, wszystkie warzywa dokładnie umyj.
Warzywa pokrój na niezbyt duże kawałki, pietruszkę drobno posiekaj.
Pokrojone warzywa wrzuć do marynaty na godzinę.
Posmaruj aluminiową tackę tłuszczem i umieść na niej warzywa.
Następnie zegnij tackę w połowie i zamknij w środku warzywa zaginając rogi tacki.Piecz przez około 40 minut obracając tackę od czasu do czasu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat