Warzywa podsmażane

Warzywa podsmażane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł mały

    1/2 szt
  • marchew duża

    2 szt
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    4 łyżki
  • kalafior

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior oraz brokuł oczyścić, podzielić na różyczki, marchew obrać oraz pokroić w plastry. ( Grubość wg. uznania). Następnie przygotowane warzywa ugotować na pół miękko w lekko osolonej wodzie. Następnie na patelni rozgrzać olej, zrumienić bułkę tartą i podsmażyć warzywa mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat