Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Warzywa na patelnię z ryżem

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż
1 torebka
cebula
1 sztyka
ser żółty
5 dag
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
warzywa mrożone
350 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelnię z ryżem

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni z dodatkiem kucharka. Wsypać mrożone warzywa na patelnie, wymieszać z cebulą i smażyć, aż będą miękkie. W międzyczasie ugotować woreczek ryżu w osolonej wodzie. Pod koniec smażenia warzyw dodać ugotowany ryż, przyprawić pieprzem i papryką ostrą. Wymieszać wszystko. Wyłożyć warzywa na talerz i posypać startym na małych oczkach żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 12.10.2013 12:34
bardzo lubię i często robię
okrysia 12.10.2013 08:37
SMACZNE TO!
patryska76 11.10.2013 22:00
Uwielbiam! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak