Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na gorąco do obiadu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na gorąco do obiadu

Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić w słupki, ugotować w parowarze do miękkości. (można również ugotować w wodzie ) Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Ugotowane warzywa wsypać do cebuli, oprószyć mąką, wlać kilka łyżek wody i zagotować. Dodać osączoną z zalewy kukurydzę, posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.12.2013 13:54
Apetyczne warzywka.
Alex_M 26.04.2013 18:03
fajna jarzynka! musze wyprobowac!
caralajna 26.12.2012 08:10
uwielbiam
aisoglam 13.12.2012 12:16
Smacznie wygląda to danie.
Lemon 13.12.2012 10:55
super
mela25 13.12.2012 10:01
oj pyszne do obiadku
olkaaa 13.12.2012 09:30
bardzo lubię
cukiereczek 13.12.2012 06:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak