Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa gotowane na parze z kaszą jaglaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
cukinie małe 1 szt
kalafior 200 g
brokuł 200 g
kasza jaglana 100 g
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa gotowane na parze z kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną ugotować w wodzie do miękkości według przepisu na opakowaniu .Lekko posolić w czasie gotowania i gotową osączyć .
Krok 1 - Warzywa gotowane na parze z kaszą jaglaną  foto
2
Warzywa umyć - marchewkę obrać i pokroić na plasterki , cukinię nie obierać i pokroić w krążki .Kalafior i brokuł podzielić na różyczki .Ułożyć wszystko w naczyniu do gotowania na parze i ugotować do miękkości na parze .
Krok 2 - Warzywa gotowane na parze z kaszą jaglaną  foto
3
W rondelku roztopić masło klarowane , dodać jarzyny i warzywa ugotowane na parze i podsmażyć 2 minuty .
Krok 3 - Warzywa gotowane na parze z kaszą jaglaną  foto
4
Dołożyć kaszę jaglaną ,wymieszać i podgrzać razem . Przyprawić do smaku pieprzem i ziołami . Podawać na ciepło .
Krok 4 - Warzywa gotowane na parze z kaszą jaglaną  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 24.05.2017 09:49
Smaczny i zdrowy obiad :)
Róża1 24.05.2017 01:23
ciekawy przepis !!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak