Warzywa duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    50 dag
  • kalafior

    15 dag
  • zielony groszek

    20 dag
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • woda

    2 szklanki
  • masło

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać marchewkę i pokroić w słupki. Wrzucić do rondelka, dodać masło i zalać wodą. Dusić pod przykryciem. Gdy będzie półmiękka, dodać rozdrobnione różyczki kalafiora. Dusić do miękkości. Dodać mrożony groszek i kukurydzę, podgrzewać jeszcze chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 18.08.2015 13:01
pyszne jedzonko
Babeczka35 18.08.2015 07:39
Smaczne warzywa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat