Warszawska zupa piwna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo jasne

    1 l
  • śmietana

    25 dg
  • mąka tortowa

    20 dg
  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • masło

    20 g
  • ser żółty

    20 g
  • chleb tostowy

    70 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, śmietanę, żółtka oraz roztopione masło wymieszać. Powoli dolewać podgrzane piwo, gotując do wrzenia i stale mieszając. Po wyłączeniu ognia zostawić na 5 minut. Dodać pokrojony chleb tostowy i starty ser.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat