Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowa sałatka z tuńczykiem Zewy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 saszetka paraboliczny z dzikim
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszka
kapusta pekińska 1 szk posiekana
majonez 4 łyżka
ketchup pikantny 3 łyżka
ząbek czosnku 1 szt
tuńczyk 1 puszka po meksykańsku
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z tuńczykiem Zewy

Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie a potem odsączyć z wody i wysypać z woreczka.
Wystudzić.
Paprykę, cebulę pokroić osobno w kostkę.
Kukurydzę odsączyć.
W misce układać warstwami ryż, paprykę, cebulę, kukurydzę a potem kapustę oraz wymieszany majonez z ketchupem i doprawiony solą i pieprzem.
Na koniec wyłożyć tuńczyka i udekorować natką pietruszki.
Przed podaniem sałatkę schłodzić a po nałożeniu na talerz można wymieszać ze sobą warstwy sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.01.2016 22:18
bardzo apetyczna
Iwusia 02.01.2016 21:44
ależ ona musi być smaczna
Wiktoria29 02.01.2016 20:07
super przepis muszę wypróbować
MałaMi89 02.01.2016 20:01
Bardzo ciekawa i kolorowa :)
dollce 02.01.2016 19:56
Apetyczna
Megg 02.01.2016 16:44
wspaniała sałatka
olkaaa 02.01.2016 16:39
bardzo fajna
Wafelek2601 02.01.2016 16:12
Świetna sałatka
Gracer 02.01.2016 16:10
fajna sałatka
molanka 02.01.2016 15:41
coś co lubię, czyli zdrowo i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak