Przepis i sposób przygotowania na: Warkocz z serem i truskawkami
Kroki postępowania
W lekko podgrzanym mleku rozpuszczamy drożdże i cukier, a następnie mieszamy z mąką pszenną. Tak przygotowany zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce aby wyrósł.
mleko 3,2% | 3/4 szkl |
mąka pszenna | 6 łyżek |
cukier | 2 łyżeczki |
drożdże | 2 dag |
jogurt naturalny | 170 gr |
cukier waniliowy | 1 szt |
jaja | 2 szt |
mąka pszenna | 65 dag |
cukier | 10 dag |
sól | 1 łyżeczka |
masło | 12 dag |
ser biały | 20 dag |
mleko | 2 łyżki |
cukier | 5 dag |
truskawki świeże | 20 dag |
jaja | 1 szt |
cukier puder | 5 łyżek |
woda ciepła | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: