Warkocz z ciasta francuskiego nadziewany kurczakiem, brokułami i żółtym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • brokuł

    1 sztuka
  • ser żółty

    100 g
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • jajko

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ciasto rozkładamy na blachę (na papierze do pieczenia lub papierze, w które było zawinięte - choć to lubi się nieco przypalić!).
2. Brokuł dzielimy na małe różyczki i lekko osolonej wodzie gotujemy ok. 5 minut.
3. Kurczaka kroimy w kostkę (lub paski - wedle uznania) i smażymy na oleju. Lekko solimy i pieprzymy.
4. Środek ciasta (pasek szerokości 1/3 ciasta) smarujemy keczupem (no bo my tak lubimy!). Wykładamy na ten pasek brokułu, kurczaka i osypujemy to lekko pieprzem ziołowym.
5. Na wierzch kładziemy starty żółty ser - w ilości jakiej kto lubi :D Na to sypiemy natkę pietruszki.
6. Boki ciasta tniemy na paski i zakładamy naprzemiennie na środek z nadzieniem. Tak powstanie efektowna plecionka :)
7. Jajko roztrzepujemy widelcem i smarujemy nim wierzch naszego warkocza.
8. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 15-17 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 30.10.2016 15:56
pyszności :)
IZABELA29 30.06.2016 12:24
smaczne danie
asiatok 16.05.2016 22:18
Jak to wygląda!!!!!!!!!!!!!!!! Mhmmmmmm
wyattearp 12.05.2016 21:44
smacznie wygląda
msmariusz 17.02.2016 13:41
ładnie nawet to wygląda
UrszulaS 07.02.2016 16:11
koniecznie musze zrobić :P
Ada-Gaba 21.11.2015 22:36
wygląda pysznie
strzelec02 11.09.2015 15:40
Apetyczne.
Megi 11.09.2015 09:11
wygląda przepysznie
Kasiaaa 21.04.2015 17:44
Musi być pyszny !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat