Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowo-cynamonowa gorąca czekolada

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
gorzka czekolada 250 g
laska wanilii 1 sztuka
laska cynamonu 1 sztuka
miód do smaku
Pianki marshmallow 2

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowo-cynamonowa gorąca czekolada

Mleko wlać do rondelka, dodać laskę wanilii oraz cynamonu. Delikatnie podgrzać. Następnie dodajemy pokruszoną czekoladę, cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia, czekamy aż czekolada się rozpuści. Do smaku dodajemy miodu. Wyciągamy laskę wanilii oraz cynamonu i przelewamy do szklanek lub kubków. Na wierzchu kładziemy po piance marshmallow, i czekamy, aż się rozpusci tworząc pyszną piankę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justys759 18.01.2013 19:08
pycha!
Bogusiaz 18.01.2013 13:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak