Waniliowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    250 g
  • cukier puder

    250 g
  • jajka

    5 szt.
  • kakao

    30 g
  • mąka pszenna

    250 g
  • mąka ziemniaczana

    50 g
  • cukier waniliowy

    2 szt.
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • masa

  • mleko

    0,5 l
  • cukier kryształ

    0,5 szkl.
  • cukier waniliowy

    1 szt.
  • mąka pszenna

    2 łyzki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • masło

    500 g
  • Biszkopty

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO
Masło z cukrem utrzeć, dodając żółtka, a następnie resztę składników. Na końcu pianę z białek i lekko wymieszać. Upiec. Po upieczeniu ciasto przekroić na pół.
MASA
Z mleka, cukru, mąki ugotować budyń. Masło ucierać, dodając przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta
Ciasto-masa-biszkopty-masa-ciasto

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 12.02.2014 08:01
pychotka !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat