Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
250 g -
cukier puder
250 g -
jajko
5 szt. -
kakao
30 g -
mąka pszenna
250 g -
mąka ziemniaczana
50 g -
cukier waniliowy
2 szt. -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
masa
-
mleko
0,5 l -
cukier kryształ
0,5 szkl. -
cukier waniliowy
1 szt. -
mąka pszenna
2 łyzki -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
masło
500 g -
Biszkopty
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania Waniliowiec
Masło z cukrem utrzeć, dodając żółtka, a następnie resztę składników. Na końcu pianę z białek i lekko wymieszać. Upiec. Po upieczeniu ciasto przekroić na pół.
MASA
Z mleka, cukru, mąki ugotować budyń. Masło ucierać, dodając przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta
Ciasto-masa-biszkopty-masa-ciasto
Komentarze (1)